Idag fick vi lära oss att bygga radioprogram. Låter det kul? Eh, kanske… om du gillar att sitta och klocka så var det jättekul! Vi satt alltså och lyssnade på 30-minuters radioinspelningar och klockade musik och prat. Det roligaste var vi fick lyssna på gamla kassetband – i en gamal kassettbandspelare med tröga tangenter.
Vi skulle kolla hur länge han pratade, hur lång låten var, vilken typ av låtar som spelades och hitta gemensam nämnare mellan dessa låtar. Alltså ex. tre är snabba, tre är lite mindre snabba…osv.

Hur bygger man upp ett radioprogram

Vet inte om detta var det bästa sättet att “lära ut” hur man bygger radioprogram, men vi höll på i tre timmar och alla var vi glada att vi hört andra radioshower. 🙂
Detta var vad vi kom fram till: Ex ett 60-minuters radioprogram.

Stationsid är en text som berättar vilken station du lyssnar på samt frekvensen och ev en slogan – typ <i>det mesta av det bästa</i>. Stationsid ska sändas minst 1 gång/timme och reklam max 8 minuter/timme. För att göra övergången mellan två temposkiftande låtar kan man t.ex lägga in stationsid.