Min mamma fick bröstcancer 2010 och det väckte både oro och frågor hos mig. Detta ledde till att jag började titta på vad jag själv kunde gör för att sprida kunskap om, och bidra till mer förståelse för vikten av den typ av insamlingar som t.ex. cancerfonden gör. Ett annat nätverk jag hittade var Nätverket mot cancer som startade som ett projekt 2009 i syfte att genom opinionsbildning och kunskapshöjande aktiviteter lyfta gemensamma frågor för de cancerprofilerade patientföreningarna, samt skapa ett ökat fokus på cancerfrågor såväl politiskt som i media, inför riksdagsvalet i september 2010.

Nätverket mot cancer har arrangerat Världscancerdagen (4 feb) varje år sedan 2010.
Vill du veta mer?: natverketmotcancer.se

För drygt ett år sedan (2012) deltog jag i en online-workshop – Inside The Glamour Studio – från Creative Live. Den som skulle föreläsa var en av mina favoritfotografer; Sue Bryce.
Sue är en sjutusan till porträttfotograf och dessutom en väldigt varm, givmild och kärleksfull människa och i slutet av dag tre på denna workshop händer något som får mig att gråta ögonen ur mig.

Jag drar den korta versionen: Sue läser upp ett mail hon fått från en annan fotograf som berättar en historia om en kvinna som ville göra sin berättelse hörd (det låter så mycket bättre på engelska: to make her story told). Sue “ringer/skypar” upp denna person live i programmet… gråtvarning!!!

Idag hittade jag videon från deras resa till Paris – så detta får bli mitt bidrag till er denna dag, Världscancerdagen: Jill’s Story –

‘The Light that Shines’ a story for all

PLUS – att jag kommer ge bort 5 st kostnadsfria fotograferingar (fotografering + foton) för några som drabbats av cancer. Maila mig för mer info.