Idag är det världscancerdagen och jag försöker varje år på något vis uppmärksamma detta. Stort som smått – allt räknas. Det kan vara att någon gjort något otroligt fint för någon som drabbats  t.ex det Sue Bryce gjorde för Jill, eller en video om cancer, som den idag.

I år är jag i Thailand, fast just nu är jag faktiskt i Malaysia på en så kallad Visa Run. Det betyder helt enkelt att man lämnar det land man befinner sig i för att göra en kort resa till ett grannland för att skaffa “nytt” visum. Vi åkte från Phuket i Thailand sent på kvällen den 1 februari för att åka till Penang i Malaysia  – dit vi anlände runt 16.00 den 2 ferbruari. De tog våra pass och åkte till ambassaden. Två dagar senare, strax efter frukost kom de tillbaka med våra pass och vi började resan hem igen. Mellan fastlandet och ön Penang går en bro som är 13,5 km lång. Fatta att det tar drygt 15 minuter att åka över, det kändes verkligen som att bron aldrig skulle ta slut…. Men jag överlevde både dit och hemresan.

 

Den video jag vill uppmärksamma idag är en Thailändsk video (med engelsk sub) om systerskap och cancer. Det är NCI (National Cancer Institute) Thailand som ligger bakom den och de har verkligen gjort ett bra jobb – otroligt fin och jag grät naturligtvis ögonen ur mig som vanligt!